16 Mayıs Ay Tutulması

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Mayıs ayında yine özel bir gündemimiz var: 16 Mayıs’ta 25° Akrep’te gerçekleşecek olan Sthenoid Ay tutulması.
19 Kasım 2021 tarihinde 27° Boğa burcunda bir Ay tutulması gerçekleşmişti. Algol sabit yıldızı üzerinde olan bir tutulmaydı bu. Buna ayrıca Medusa tutulması demiştik ve Medusa efsanesiyle ilişkilendirmiştik. 16 Mayıs’taki Ay tutulması da 25° Akrep üzerinde gerçekleşecek. Ay’ın tam karşısındaki Güneş ise Algol ile kavuşacak.
Algol, Perseus takımyıldızı içinde yer alır. Yapı olarak üç yıldızlı bir sisteme sahiptir: Beta Persei Aa1, Aa2 ve Ab. Bu üç yıldız, Gorgonlar denilen üç kız kardeşi temsil eder: Medusa, Stheno ve Euryale.
Yunan mitolojisinde pek çok canavar vardır: Devler, köpek benzeri canavarlar, üç başlılar… Deniz tanrılarından Forkis ve Keto’nun çocukları olan Gorgonlar da, canavar özellikleri taşıyan üç kız kardeştir. Her üç Gorgon da yabandomuzu dişlerine, tunçtan ellere, altın kanatlara ve ejderha boynu gibi pullu boyuna sahiptir. Başlarından yılan sarkan bu Gorgonlar’ın bakışları da taşlaştırır.
Üç Gorgon kız kardeş arasında Medusa güzelliğiyle ünlüdür ama ölümlüdür. Diğer iki kardeş, Euryale ve Stheno, ise ölümsüzdür. Euryale çığlık ve bağırışlarıyla ünlüyken; Stheno çok daha zalimdir, kardeşlerinden daha fazla adam öldürmüştür.
Algol’daki üç yıldız da bu üç kız kardeşe karşılık gelmektedir: Medusa, Stheno ve Euryale.
19 Kasım 2021 tutulmasında Medusa etkinken, 16 Mayıs tutulmasında Stheno aktif olacaktır. Şeytan’ın başı Algol bakalım bu kez bize neler getirecek?
19 Kasım 2021 tutulmasında yaşadığımız gündemleri şimdi çok daha yoğun yaşayacağız. Belki o dönemde bitiremediğimiz işleri şimdi tamamlamamız gerekecek. O dönemde atamadığımız adımları şimdi atmamız muhtemel.
Tutulma Ay üzerinde ve Güney Ay Düğümü etkili olduğu için, sonlanma ve bitiş enerjileri hakim olacak. Akrep etkisiyle büyük dönüşümler bizi bekliyor. Bazen dönüşürken krizler yaşayabiliriz, ama küllerimizden yeniden doğacağız.
Bu dönüşüm sürecine Kasım 2021’de girdik, şu anki tutulma da bu dönüşümü destekliyor. Süreci 28 Ekim 2023’teki Ay tutulmasıyla tamamlayacağız.
Daha da geriye gitmek gerekirse, 2003-2004 döneminde yaşadıklarımızı gözden geçirelim. O dönemde nasıl değişip dönüştük? Belki o zaman yaşadıklarımız bize şimdi rehber olabilir.
Bu tutulmada Satürn Kova’dan kare açı yapıyor, Venüs ve Chiron ise Koç’ta kavuşuyor. Uranüs rahat olmadığı Boğa burcunda, Ay da Akrep’te krizli duyguları tetikliyor.
Tutulmadan en çok Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’nın son haftasında doğanlar etkileniyor. Bu burçlarda 25 derece ve civarında yükseleni, Ay burcu, önemli nokta veya yerleşimleri olanlar daha büyük etki alacaktır.
Balık ve Yengeç’ler şanslı gelişmeler yaşayabilir. Başak ve Oğlak’lar için de fırsatlar olabilir.
Genel gündemde ise kriz, kaos, ekonomik buhran, sağlık problemleri, ilişkilerin veya evliliklerin bitmesi gibi konular olabilir.
Bütünün en yüksek hayrına olması dileğiyle …