Mars

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Yunanlılar tarafından Ares olarak adlandırılan Mars, Jüpiter (Zeus) ve Juno’nun (Hera) oğludur. Mars, savaşın ve çatışmanın gezegenidir ve enerjimizi ortaya koyuş şeklimizdir. İrademizi nasıl gösterdiğimiz, yumruğumuzu nasıl masaya vurduğumuz Mars ile ilgilidir. Mars aynı zamanda şiddet, eylem ve cinsellikle de ilişkilidir.

Temsil ettiği tüm bu konularda Mars bize fiziksel enerji ve hareket sunar. Direnme, mücadele etme arzusu ve savunma güdüsü verir. İrade ve gücümüzü etkin ve doğru kullanıp kullanamadığımızı sorgular.

Mars eril bir gezegendir ve kişiliğin eril yönünü açıklar. Ezoterik açıdan, Mars tutkudur; tutku da ruhu besler ve geliştirir.

Güçlü bir Mars kontrollü ve kararlı bir kişilik, dayanıklılık ve hızlı hareket edebilme yeteneği getirir. Fakat Mars haritada kötü konumlanmışsa veya olumsuz açılara sahipse, öfke patlamalarına, edilgen tutumlara ve düşük mücadele gücüne sebep olur.

24 Ocak-6 Mart tarihleri arasında, Mars yücelimde olduğu Oğlak burcunda yer alacak. Bu verimli süreçte disiplinli çalışabilir, yüksek konsantrasyonla hareket edebilir, liderlik vasıflarımızı geliştirebilir ve yıkıcı yönlerimizi terbiye edebiliriz.

Mars Oğlak dönemini enerjimizi kanalize edeceğimiz yapıcı bir dönem olarak değerlendirebilmemiz dileğiyle …