12.Ev gezegen yerleşimleri ve çözümlenmesi için bir takım önemli bilgiler

Bu yazı Astrolog Bahar Turhan tarafından yazılmıştır.
☘️Mars 12.evde
*Gizli öfke,saldırganlık,içsel huzursuzluk,risk almaktan korkan bir yapı verebilir ama aksine bu kişiler hayatı boyunca sıkça risk alması gereken durumlar ile istemsiz karşı karşıya kalabilirler.
💫Nasıl aydınlığa çıkılır?
Bu kişilerin içinde Mars'ın vermiş olduğu hırs,azim,cesaret aslında fazlasıyla vardır ama bahsettiğim gibi 12. Ev gizli kalanlar evi bir nevi ve bu yüzden bu yönler de hep kilitli dolaplara kaldırılmış gibi .. özellikle bu durumun farkına varılıp kişilerin bu güçlerini açığa çıkarmaları gerekiyor.
Mesela içerisinde bulunan bu enerjiyi spor yaparak çok verimli ve doğru bir şekilde yönlendirmesi mümkün.
Aynı zamanda marsı 12 de olanların "kendisine" kızmasına neden olan insanlardan uzak durması gerekir.
☘️Jüpiter 12.evde
*Gizli kibir,gizli kalmış fanatik duygular,en ufak bir sarsıntıda dağılan inançlar umutlar ve beklentiler ,duyguları ve davranışları dramatize etme, yaşanılan durumları olduğundan büyük algılama ve böyle yansıtma gibi özellikler verebilir .
💫Nasıl aydınlığa çıkılır?
Jüpiter'i 12. Evinde olan kişilerin ilk şansı ilahi sistem tarafından korunur.Fakat bu koruyucu meleğin her daim en ihtiyaç duyulan anda yanınızda olabilmesi için kişinin zihninin dış dünyadan beklentilerinin sesini kısması gerekir.
12.evde jüpiter'i olan kişiler için yalnız kalmak "boşluk" anlamına gelmez ,aksine tek başına ve sakin kalmak kişiye çok güzel bir gelişim imkanı verebilir.
En önemlisi doğal bir "ruh kaşifi" olduğunuzu da unutmayınız 💁
Bu kişiler ruhen korundukları için aynı şekilde kendileri de insanlara karşı ruhen fazlasıyla destek olmalıdırlar.
☘️Satürn 12.evde
*Aşırı kontrolcü , cesaretsiz bir yapı,çaresizlik ve reddedilmekten korkmak,kendini yetersiz hissetmek, mutluluğa sadece başkalarının hakkının olduğunu düşünmek ve asla kendinin mutlu olmaya hakkının olmadığını düşünmesi,depresyon.
💫Nasıl aydınlığa çıkılır?
Yalnızlık kötü bir şey değil,aksine kendinize ayırdığınız en güzel zaman olduğunun farkına varılmalı.Korkudan duyulan "korku"yenilmeli. 12.evde Satürn olan kişiler yalnız kaldıklarında inanılmaz derecede başarılı olabileceği konulara yoğunlaşma şansı bulurlar.1 kere bunun önünü açınca sonsuz potansiyeller ile karşılaşılır.
☘️ Uranüs 12.evde
*Dışarıdan belki de dikkat çekmeyen bir görünüm olsa da içsel alemde yaşanan fırtınalar olabilir.Farklı, sıradışı hatta ve hatta üstün zekalı bir kişilik verebilir.Eğer bu farklılık dışarıya çıkmazsa kişinin içine döner ve bu da kişiye sinirli ve her an patlamaya hazır olan bir enerji verir.Düzensiz uyku, düzensiz ruh hali,ruhun aşırı değişkenliğinden dolayı duyulan korkuların ilişkilere yansıması.Sıradışı ilimlere-metafizik konularına yönelim verebilir.
💫Nasıl aydınlığa çıkılır?
Kişilerin herkesten farklı olan yönlerini kabul etmesi,benzersiz yeteneklerinin farkına varması gerekir.Zaman zaman geleneksel yapılardan,aşırı baskı yaratan kurallardan uzak durmalı ( örneğin ;"kadın dediğin böyle olur" gibi dayatmalara genelde karşı olurlar ve bu yönlerini açığa çıkartmaları ve gizliden savunmamaları gerekir.)
Özellikle sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak uranüsü çok güzel bir şekilde ortaya çıkartır.
☘️Neptün 12.evde
*Son derece hassas, duyarlı ve empatik olmasına rağmen kişi bu özelliklerini yok sayabilir.Kendine yakın olan kişilerden sakladığı özelliklerini bir yabancıya karşı rahatlıkla gösterebilmesi.( Örneğin çocuğuyla çok ilgili olmayan bir ebeveynin bir başkasının çocuğu ile çok fazla ilgilenmesi)
Kişiye yalnız kaldığında hayatın yönünü kaybetmiş gibi hissettirebilir.
Özellikle depresyon durumunda aşırı uyku verebilir.
💫Nasıl aydınlığa çıkılır?
Bu yerleşimin verdiği en güçlü yetenek 6.his,içe doğuş,ilham ve sezgidir.
Bu kişilerin özellikle karşılaştıkları "şanssız" gördükleri kişilere yardımcı olması kilit noktadır ve tabii ki duygusal ve çaresiz kalan insanlara da aynı şekilde .. 
☘️Plüton 12.evde
*Olağanüstü bir güç kaynağı,içsel anlamda büyük motivasyon verir.
Ama gölge tarafta kendine acımaması ,güç ve zayıflık savaşları,kendinden nefret etme hatta uç noktada intihar sebebi olabilir.Korkulu rüyalar,karabasanlar,kabuslar görülmesi.
💫Nasıl aydınlığa çıkılır? 
En önemli nokta kişinin kendini güçsüz hissettiği noktaları açığa çıkarması gerekir .Örneğin; sen kadınsın,çocuksun denilip bastırılan duygularını tekrar açığa çıkarmalı.
12.evde Plütonu olan kişilerin müthiş bir psikolojik kavrama yeteneği vardır.Kişi günlük hayattaki gücünü farkedemese bile kriz anında alarm verildiğinde inanılmaz dirençli olur.En önemli nokta da içindeki gücü bastırmaya ve yok saymaya çalışması olur çünkü ne kadar bastırırsa o kadar direnç 
İle dış dünyada karşılığını bulur,yani yüzleşemediği durumlar hayatının bir evresinde mutlaka karşısına çıkar.