19 Aralık İkizler Dolunayı

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Ay, Güneş ile etkileşiminden dolayı fazlar oluşturur ve bu fazlar da haritamızda kişiliğimizi ve duygularımızı etkileyen en önemli faktörlerdendir.

19 Aralık’ta da 27° İkizler’de Dolunay gerçekleşeceğinden, Dolunay fazını ele alalım.

Neredeyse her ayda bir Dolunay olur. Dolunay, Güneş ve Ay’ın 180° karşıt açısıdır; Dolunay’larda Güneş ve Ay karşıt burçların aynı derecesindedir. Bu demek oluyor ki, 19 Aralık Dolunay’ında, Güneş 27° Yay’dayken, Ay da 27° İkizler’de olacak.

Astronomi açısından ise, Dolunay fazında Dünya, Güneş ve Ay’ın arasına girer. Ay’ın Dünya’dan görülen yüzü Güneş’ten ışık alır, Dünya’dan bakılınca tam, dolgun bir daire olarak, parlak bir şekilde görünür. 

Yeni Ay ile başlayan Ay döngüsü, Dolunay ile birlikte zirveye ulaşmıştır. Yeni Ay’dan Dolunay’a kadar büyüyen fazda olan Ay, Dolunay’da en büyük, en ihtişamlı ve ışıltılı haline ulaşmıştır. Dolunay’dan sonra ise Ay küçülen faza geçer, gitgide küçülür ve yeni bir döngü başlar.

Yeni Ay’da yaptığımız yeni başlangıçları, Dolunay’la beraber açığa çıkarır ve yansıtırız. Dolunay’da Ay nasıl ki döngünün zirvesindeyse, bizim de duygularımız zirvededir. Nasıl ki Güneş ve Ay karşıtsa, bizim de eril ve dişil yönümüz, aklımız ve duygularımız birbirine karşıttır. Bu kutupsallıkla da, Dolunay zamanlarında öfkenin, şiddetin ve dengesizliğin artması normaldir.

Dolunay’da bir karar almaya zorlandığımızı hissedebilir, ya da sosyal veya kişisel ilişkilerde gerginlik yaşayabiliriz. Fakat olumlu olarak da projelerin neticelendirilmesi, yapılan eserlerin sergilenmesi gibi fırsatlar sunar bize Dolunay.

19 Aralık Dolunay’ına retroya girmek üzere olan bir Venüs ve retrodan çıkmaya hazırlanan bir Chiron da eşlik ediyor.  Bunlar da kırılgan enerjilere karşılık gelirken, biraz yavaşlamak, aksiyon almadan önce durup düşünmek ve süreci sakin geçirmeye çalışmak faydalı olabilir.

19 Aralık İkizler Dolunay’ının da Polaris sabit yıldızı üzerinde olduğunu göz önüne alırsak, bu Dolunay’ın yol gösterici nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Polaris, bizim Kutup Yıldızı olarak nitelendirdiğimiz sabit yıldızdır ve kişinin yön bulması ile alakalıdır. Belki de bu Dolunay’da yaşadıklarımızı dikkatlice gözden geçirirsek, amaçlarımızı elde etmek için gideceğimiz yönü bulabiliriz;  çünkü gökyüzü bize sanki bunu söylüyor.  

Sonuç olarak bu Dolunay’da anda kalıp merkezini kaybetmeyenler, iç sesine kulak verip gitmesi gereken yönü bulanlar kazanacaktır.

Haritalarımızdaki olumlu açılar ve güçlü yanlarımızla sakin ve huzur dolu bir Dolunay geçirmemiz dileğiyle …