NEPTÜN SULARINDA KENNEDY SUİKASTI VE ALDEBARAN KRALİYET YILDIZI

Bu yazı Karma Astrolog Sinem Kaya tarafından yazılmıştır.
Uluslararası ilişkiler ve siyaset insan psikolojisinden ve sosyolojiden ayrı düşünülemez. Kim ne derse desin bahse konu insan rasyonel bir varlık değildir. Duyguları ve korkuları vardır. Bu korkular ve değer yargıları toplumsal hafızayı oluşturur ve 5 saniyede dünya durur. Başka bir yöne dönmeye başlar kimilerimiz için. Amerikan toplumunu en derinden etkileyen üç olay sorulduğunda, Pearl Harbour, 11 Eylül’de İkiz Kulelere yapılan saldırı ve John F. Kennedy suikastı dile getirilir. 5 saniye Kennedy’yi öldürmek için yola çıkan birinci ve üçüncü kurşun arasında geçen süredir. Üstü açık bir arabada an durur.

Suikastın gerçekleştiği 22 Kasım 1963’ten beri konunun sürekli merakı cezbetmesi, gün ışığına çıkarılıp bir türlü rafa kaldırılamaması ve son zamanlarda Trump’un belgelerin bir kısmını açıklamaya rıza göstermesiyle Kennedy suikastı sıcaklığını hep korumuştur. Assasin, suikast kelimesi köklerini ilk terörist girişim Hasan Sabbah’ın Haşhaşinler hareketine kadar götürür. Zamanında kendilerini haşhaş (afyon) ile uyuşturduğu bilinen bu örgütten gelen bir isim olarak İngilizce’de suikasta assassination denir. Gelin suikast gününü ve Kennedy’nin doğum haritasını baz alarak bir analiz yapalım.

Afyon ve uyuşmak; sis perdesi bir türlü kalkmayan bu vakanın olay anı transitinde hülyalı gezegen Neptün MC ile 4 dereceyle kavuşuyor; hem de Akrep burcunda. Yıllarca tartışılacak bu güne imzasını atmış Zuben El Genubi sabit yıldızı ile kavuşan Neptün Akrep’in ağır ve örtülü enerjisine sahip. Ay Kova burcunda ve 12. evde, Neptün’e kare yapıyor. Yoğun Akrep stelyumlu transitte Güneş ise 10.evde ve sorunlu, anaretik derece olan 29’da, Akrep burcunda. 1-7 aksında Chiron’un Plüton ve Uranüs’a karşıt açısını görüyoruz.

Kennedy, Amerikalıların “good doer” diye nitelendirdikleri iyilik peşinde koşan bir siyasetçi olarak anılıyordu. Kendi doğum haritasındaki Ay Başak burcuna yerleşmiş ve ilk dördün fazındadır. Bu faz nitelikleri itibariyle Kennedy’yi bize anlatır; hırslı ve kararlı bir yapı, adaletsizlik ve eşitsizliğin karşısında, krizlerde eyleme geçen, eski yapıları yıkarak yerine yenilerini koymakla ilgilenen, kahraman liderler. Amerikan statükosunu o dönem için sarsan, Mars günü ve Güneş saatinde doğan Kennedy’nin hayatı boyunca bir şeylerle mücadele içinde olacağını görüyoruz. Haritanın Almuten’i Satürn dememize gerek bile yok belki de.

Doğum haritasında Güneş’i İkizler burcunda ve Aldebaran sabit yıldızı ile 2 derece orbla kavuşuyor. Aldebaran Kraliyet yıldızlarından olup kişiye cesaret vermesinin yanı sıra cesaretinin sınanacağı karmik olayları da yaşamına dâhil eder. Transit Plüton ve Uranüs, Kennedy’nin Ay’ı ile 11.evde kavuşurken kolektif bir alanda, halka açık bir yerde ölümüne işaret ediyor. Natal Chiron’u ise 29 derece Balık’ta; kurban olma ve kurban edilme psikolojisi.

Ay düğümleri… Kennedy’nin düğümlerinin tam karşıt yerleşiminde 1 derece ile kavuşumdalar. Transit Merkür Antares kavuşumu ile, Aldebaran kavuşumlu Güneş’i tetikliyor. Yengeç’ten Oğlak’a gitmekte olan ruh bir yana; bedeni suikast anında ilk kurşundan sonra diğerlerini de adeta cesaretle dimdik bekliyor. Olay gününden önce kasık ve kaburgalarından sakatlanan Kennedy o günlerde korse takıyor. İlk kurşunla aracın içine düşemiyor. Aldebaran’ın cesaretinin nasıl işleyeceği ise gökyüzünün takdirine bırakılıyor.