RUHUMUZUN VARMAK İSTEDİĞİ DURAK

Bu yazı Doğum Haritası Uzmanı Zehra Ocak tarafından yazılmıştır.
Sahip olduğumuz en değerli şey olan ruhumuzun amacı nedir?

                                               Ay Düğümleri

Dünya’nın Güneş etrafında izlediği yol ile Ay’ın Dünya etrafında izlediği yolun kesişmesi ile oluşan noktalara Ay Düğümü denir!
Ay’ın kuzeye doğru hareketi sırasında kestiği noktaya Kuzey Ay Düğümü, güneye doğru kestiği noktaya ise Güney Ay Düğümü denir. Düğümler matematiksel bir saptama sonucunda varsayılan, nesnel olmayan noktalardır. Daima 180 derecelik açıyla karşı karşıya konumlanır. Ortalama on dokuz ayda bir de burç değiştirir. Astrolojik olarak haritalarımızda Ay Düğümleri’nin ne anlattığını şöyle söyleyebiliriz:
Ruhumuzun bu dünyadaki yolculuğunda amacının ne olduğunu Ay Düğümleri anlatır.
Güney Ay Düğümü; geçmişimiz, geçmişten getirdiklerimiz, karakteristik özelliklerimiz… Kuzey Ay Düğümü’ne ise; bu dünyada yaşarken öğrenmek istediklerimiz, kendimize katmak istediklerimiz ve gelecekte kim olmak istediğimizi anlatan rehberimiz diyebiliriz. Güney Ay Düğümü kavramını biraz daha açmak istersek atalarımızdan gelen öğretilerden, geçmiş yaşantılarımızdan öğrendiklerimizden ve karmik bağlardan gelen özelliklerden söz ediyor oluruz. Ya da bu dünyada yaşarken sahip olduğumuz bilgiler, deneyimler, yetenekler, yeterlilikler ve aldığımız dersler olarak da nitelendirebiliriz. Güney Ay Düğümü’nün en önemli noktası; bizim için güvenli olan, bildiğimiz, hâkim olduğumuz konfor alanımızdır. Çünkü burası bizim rahat ettiğimiz, aşina olduğumuz bir yerdir. Bu bilgi bizde vardır.

‘‘Bizim bu dünyada da cennetimiz var!’’

Doğduğumuzdan itibaren belli bir olgunluk seviyesine gelene kadar yine bu güvenli alanda kalmayı tercih ederiz. Hatta yaşadığımız herhangi bir kriz anında bile çekildiğimiz yer, ara ara kaçıp dinlendiğimiz yer yine Güney Ay Düğümü’müzdür. Burayı çok iyi biliyoruzdur. Ruh, Kuzey Ay Düğümü yolunda amacı peşinde ilerlerken Güney Ay Düğümü’nü komple bırakmaz. Oradaki bilgiden, deneyimden destek alarak Kuzey Ay Düğümü’ne doğru ilerlemesi gerekir. Tabi Güney Ay Düğümü’nde bize çok katkısı olan bilgi ve deneyim varken aynı zamanda da zaaflarımız, alışkanlıklarımız bizi ileriye doğru atılmak konusunda engelleyen konfor alanımız vardır. Çünkü Kuzey Ay Düğümü, yani ‘‘gitmemiz gereken yer’’ dediğimizde bizim bilmediğimiz bir alan, bilmediğimiz bir sahadan söz etmiş oluruz. Kısacası gelecekten! Aslında ruhumuz oradaki deneyimi bu dünyada yaşayıp buradan ayrılırken, oradaki deneyimlerin zirvesini yaşayıp gitmek ister. Tabii burada bizim henüz sahip olmadığımız özellikler de vardır. Bu özellikleri ancak o deneyimleri yaşadıktan sonra elde edebiliriz. Yaşam planımız boyunca edinmemiz gereken özellikler vardır. Burası bilinmeyen bir yer olduğu için insan orada korkar. Çünkü bilinmeyene gitmek korkutucudur. Zorlanır insan, çekinir… Bu yüzden de büyük bir heyecanla gidemez. Ama aslında orası, bizim bu dünyadaki cennetimizdir. 
Haritamız, Güney Ay Düğümü - Kuzey Ay Düğümü aksında hangi gezegenler, hangi açılarla ve nasıl ilişkiler içindedir bunu bize söyler. Kişiye özel haritalar aracılığıyla bununla ilgili çok daha fazla bilgiye ulaşabiliriz. Güney Ay Düğümü bizim artı - eksi yani hem olumlu hem olumsuz yönlerimizle birlikte çok hâkim olduğumuz, bizi anlatan, bizi biz yapan güçlü alanımızdır. Bize çok tanıdık gelen bir alandır burası. Çoğumuz buna artık doymuş, bununla tatmin olmuşuzdur. Fakat ruhumuz bu yeni planla, bu yaşamda bizim, Kuzey Ay Düğümü burcu, evi neresi ise orasıyla ilgili deneyim yaşamamızı ister! Orayı öğrenmemizi, orayı tatmamızı, orayla ilgili özellikler geliştirmemizi ve orada kendimizi göstermemizi söyler. Ne kadar korksak da bir şekilde oraya adım atmamız konusunda ısrarcıdır. Eğer biz buna direnirsek, oraya gitmek istemezsek, deneyimlerden kaçmak istersek sert bir biçimde sistem bizi oraya doğru sürükler. O yüzden biz, ne kadar ruhumuzun amacını öğrenir, o konuda adım atmaya gönüllü olursak; hayat bizim için o kadar daha kolay olur.

Bir sonraki detaylı inceleme, Koç - Terazi Aksı!