SAHNE

Bu yazı Karma Astrolog Ayşe Ulusal tarafından yazılmıştır.
Gökyüzünde muazzam bir sahne var. Ağır ağır hareket eder. Hiç sapmaz yolundan bu sahnedeki oyuncular. Acele etmez, geç de kalmaz. Tam zamanında çıkar sahneye, tam zamanında selamını verir çekilir; bir daha sırası gelene kadar.
Işıklar; kalptir, ruhtur.
Küçükler alt yapıyı hazırlar. Karmanın Lordu ve Büyük İyicil, notları verir.
Üç büyükler zaten muhatap olmaz şahıslarla.
Onların dertleri başkadır. Temeli atar, alt yapıyı kurar, sahneyi değiştirir.
Merkür yani bizim Hermes, habercidir, hesap- kitap tutar, kıpır kıpırdır her zamanki gibi oradan oraya taşır cebindekileri.
Venüs, isteyendir, talep edendir. Sandığımız kadar masum bir sevgili değildir. Karmik suçların en önemli aktristi Venüs’ tür; yanlış yoldan ele geçirilen her şeyin bir yerinde mutlaka Venüsyen bir tetik vardır. Hakkı olanı mı talep etmiştir; nefsine mi yenilmiştir ?
Mars; harekettir, ateştir. Ormanı yakan da ateştir, yemeği pişiren de…Venüs’ ün taleplerini karşılamak için koşar da koşar. Alır getirir ne lazımsa. Hangi yoldan gelmiştir, nasıl elde etmiştir ? Çalışıp çabalayıp kazanmış mıdır? Çalıp çırpıp hak mı yemiştir ? Ateşi nasıl kullanmıştır?
Büyük iyicil, Zeus; vaktiyle Hera’ ya yaptıklarının pişmanlığından mıdır bilinmez ahlak ister, doğruluk ister, okuyun, öğrenin, öğretin der. Ne öğrendin, ne öğrettin, adaletin nerede? Bunları sorar zamanı gelince de. Soruyu duyar mıyız bilmem ama verdiğimiz cevaba göre aldığımız notu mutlaka anlarız.
Satürn yani karmanın lordu, büyük zaman yöneticisi, o hele hiç bozmaz istifini. İnce ince geçirir doğruluğu, dürüstlüğü, disiplini kendi eleğinden. Kıldan ince kılıçtan keskin bıçağı ile koyar son noktayı.
Uzaklarda bu döngü böyle işlerken bizler sanırız ki ödüller, cezalar, varlık, yokluk gökten gelir.
Sistem çalışır, sen olmadan da çalışır. Sen yokken de çalışıyordu sen gittikten sonra da devam edecek. Sen payına düşeni alırsın sadece.
Bu muazzam sahnede görünmeyen bir nokta olarak varlığını sürdürürken ne hak ettiysen o gelir eline.
Okulda iyi not alırsan ‘’ Ben aldım’’ ; zayıf alırsan ‘’ Hoca verdi.’’ Halbuki ikisi de senin çabanın sonucudur. ''Hoca'' sadece dersini anlatmış ve sınavını yapmıştır.
Sistemin böyle olduğunu anlayan, kendi payını kendisinin yarattığını anlayan kişi zaten çözmüştür, adımlarını sıklaştırmıştır; ışıklı, parlak bir yola doğru.