NEREDE

Bu yazı Karma Astrolog Ayşe Ulusal tarafından yazılmıştır.
Nerede gerçekleştireceğiz hayat amacımızı?
Zodyak dediğimiz katman katman açılıp her durumda ufkumuzu açan o muhteşem döngü, bunu da anlatıyor bize.
Her hayat alanı bir evle temsil edilir Zodyak' ta.
Aslında evler değil akslar desek daha doğru olur. Hiçbir ev karşıt evinden bağımsız çalışmaz çünkü. Dualite; bir evrensel prensiptir ve Astroloji kadar dolu dolu bunu doğrulayan pek az şey vardır.
12 ev ve 6 karşıtlık, 6 çift zıt kutup vardır Zodyak’ ta.
Bakalım çifter çifter...
Önce kendini tanıyacaksın, kendi varlığını, birliğini, dengeni kuracaksın ki karşındakilerle birlik olabilesin. Koç , ‘’Ben’’ der; Terazi, ‘’ Biz’’ Kendi değerini bilen biri başkalarına da anlatır bunu kolayca. Özel bir şey yapmasına da gerek yoktur. Zaten içindeki değer dışına yansıyacaktır pırıl pırıl.
Tanıdın mı kendini, bildin mi ne yaparsın ne yapmazsın. Üretim gelir ardından. Ürettiğin kadar haz almayı da hak edersin ve ‘’benim olanın tadını çıkarırım’’ der Boğa. ‘’Vazgeçmeyi bil, paylaşmayı bil, başkalarından da kabul etmeyi bil, her şey bizim, beraberiz bu işte’’ diyen Akrep’ in aksine. Bunları biliriz bilmesine de hak ettiğimizi almayı bilemeyiz çoğu zaman.
Etrafı da tanımak isteriz bir süre sonra. Konuşmak, dertleşmek, anlatmak, dinlemek… ''Ağzından çıkana kadar kelimelerin efendisi sensin; çıktıktan sonra senin efendin onlar.'' Budur aslında özeti. İkizler boş boş konuştukça Yay yobazlaşır. İkizler araştırıp Yay’ ın önüne sunacak ve böylece beslenecek zihin, akıl, gönül.
Atalar peki, onlar nerede bu resimde? Yengeç evinde ne kadar onurlandırırsan onları, bir keçi gibi tırmanırsın en yüksek zirveye Oğlak evine, haritanın en tepesine. Hem de atlaya zıplaya. Aşağıda kalanlar bakar ‘’nasıl gitti oraya kadar’’ diyerek. Vatanına, ailesine, atalarına hayrı olmayanın kime hayrı olmuş ki…
Aşk ile yaptıkların neler? Onlara sarıl sıkı sıkı ve hayatının aşkını da bulunca bırakma, sahip çık. Kendi sahnende ne kadar sahici, ne kadar dürüst olursan; bir Aslan gibi yüce gönlünden verdiklerin, Saka’ nın taşıdığı kovadan üstüne yağar nur gibi, bolluk, bereket, umut gelir peşinden.
Tamlanmaya doğru yol alırken ağır ağır, hasat zamanıdır bir yandan. Başak titizliğinde, başak dürüstlüğünde, başak çalışkanlığında yaşanan bir 6. Ev, ödül olarak Balık derinliğini getirecektir ve ruh huzura erecektir 12. Evin sularında. Günlük hayatı ne kadar dingin, ne kadar düzenli, ne kadar dürüst ve hesapsızca yaşarsak içimizdeki o kimsenin görmediği hayat da bir o kadar dingin, düzenli, dürüst kalacaktır.