Merkür Retrosu

Bu yazı Astrolog Ayşegül Bozdoğan tarafından yazılmıştır.
❤️Romalıların Merkür’ü Yunanlıların Hermes’i aklın, zihnin, iletişim biçiminin, konuşma şeklinin, anlaşmanın, ticaretin, kısa seyahatlerin, medyanın gezegeni… 
23 Haziran tarihine kadar hayatlarımıza haritalarımızda bulunduğu konum itibari ile “Retro” ‘da eşlik edecek, hadi bu tarih toparlanma, gölge derken 30 Haziran olsun.
Merkür retrosu daha önce çok defa vurguladığım gibi zihnin geriye, geçmişe gitmesidir. Zihnin, aklın sıra dışı çalışmasıdır;  yani normalden farklı bir hal almasıdır. Bu yüzdendir geçmişten sevgililerin geri dönmesi, geçmişte yarım kalan işlerin toparlanması veya geçmişe duyulan zihinsel özlem süreci.. 
Peki bizler bu süreçte neler yaşayacağız?

🌸Yükselen Koç: Gündem yakın arkadaşlıklar, kuzenler, eski komşular olabilir. Bu gruplardan geri dönüşler yaşayabilir, eskilere özlem duyabilirsiniz. Bu dönemde anlaşma, sözleşme, kısa seyahatler, yeni alınan elektronik cihazlar konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Kardeşler arasında yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir.
🌸Yükselen Boğa: Kendi paranızı kazanmak, kendi değerinizi biçmek konularında yanlış anlaşılmalar, bir takım zihin oyunlarına maruz kalabilirsiniz. Bu dönemde başlatmayı düşündüğünüz yeni kazanç kapılarını ertelemenizde fayda var. 
🌸Yükselen İkizler: Dünyayı algılama biçiminiz, insanların sizi algılama biçimi, dış dünyaya takındığınız maskede bir takım yanlış anlaşılmalar olabilir. Ayrıca bu dönemde dış görünüşte majör değişikliklere gitmemekte fayda var.
🌸Yükselen Yengeç: İç dünyanız, sezgileriniz, bilinçaltınız geçmiş travmalara doğru yolculukta. Geçmiş travmalar ile yüzleşme zamanı… Bu dönemde bilinçaltında düşünülen şeyler bilinç üstünü yanıltmaya yönelik olsa da bu dönemde bol bol yazmak ya da spiritüel konulara yönelmek ruhunuzu şifalandırabilir.

🌸Yükselen Aslan: Eskiden üyesi olduğunuz gruplardan geri dön mesajı alabilir, ya da içinde bulunduğunuz gruplarda bir takım yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz. Hayalleriniz konusunda karar alıp adım atmayınız, bunun için 23 Haziran sonrasını bekleyiniz. 
🌸Yükselen Başak: Kariyer, prestij ,  otorite, sahip olunan toplumsal rol konusunda geçmişe özlem söz konusu. Eski mevkiinizi, yerinizi özleyebilir, geçmişte otorite olarak gördüğünüz kişileri özleyebilir, iletişim kurabilirsiniz. Bu dönemde kariyer ile ilgili önemli iş sözleşmelerine imza atmamakta fayda var.
🌸Yükselen Terazi: Gündeminiz uzak diyarlar.  Eskiden gittiğiniz ülkelere, yabancı kültürlere özlem söz konusu. Eğer 30 Hazirana kadar yurtdışına gitmek gibi bir planınız var ise, bilet ve pasaport ya da aşı kriterlerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu dönemde felsefik görüşleriniz, prensipleriniz dolayısı ile yanlış anlaşılabileceğiniz bir dönemdesiniz. 

🌸Yükselen Akrep: Yapılandırılmış vergi borçları, sigorta, krediler, eş parası, miras konularında bir takım iletişim kazaları söz konusu. Eğer başkalarına para kazandıran bir kişi iseniz bu dönemde elektronik kazalara ve iletişim hatalarına dikkat  etmenizi tavsiye ederim. 
🌸Yükselen Yay: Evlilik, ortaklık, açık düşmanlar konusunda kesin karar almamanız gereken bir dönemdesiniz. Bu dönemde olayları akışına bırakmak izlemek sizin için daha önemli. Eski ortak, eski eşe prim vermemenizi ya da özlem duyup iletişime geçmemenizi önemle tavsiye ederim.
🌸Yükselen Oğlak: Günlük hayat, rutinler, günlük çalışma hayatı, size hizmet edenler veya hizmet ettiklerinize özlem söz konusu. Eski iş arkadaşlarınız ile bir araya gelebilirsiniz. Şu dönem hayvan sahiplenmek için pek uygun bir zaman değil. 30 Haziran sonu en doğru meleğin sizi  bulacağına inanıyorum. Ayrıca bu dönem günlük iş hayatını değiştirmek üzere verilen kararlar size yanlış tercihler yaptırabilir.

🌸Yükselen Kova: Sevgili kovalar, bu dönemde dönen eski sevgililere itibar etmeyiniz ve eski sevgililerinize dönmeyiniz. Sonuçta siz yeniliklerin insanısınız J Bebek sahibi olmak isteyenler bir ay ertelesin. Borsada, coin de atını koşturanlar dikkat etsin. Kendimi ortaya koymak istiyorum, herkes benim farkıma varsın diyenler dikkat.. Herkes beni fark etsin derken rezil olmayın J
🌸Yükselen Balık: Geçmiş ev hayatı, aile, köken, vatan, kökler, ebeveynlere özlem söz konusu. Bu dönemde taşınmak ya da kök salmak ile ilgili düşünceleriniz var ise ertelemenizi tavsiye ederim. Aile ile vakit geçirmek, bir aileniz yoksa eğer geçmişte  yaşadığınız yerlere gidip yüzleşmek size iyi gelebilir.

🔗Yukarıda verilen görüşler genel görüşler olup, herkesin haritası kendine özeldir ve açıları bambaşkadır😍

Sevgiler, Ayşegül….❤️