Jüpiter Balık

Bu yazı Karma Astrolog Ayşe Ulusal tarafından yazılmıştır.
JÜPİTER BALIK
12 yıl sonra yeniden.
Merhamet duygusunun dalga dalga yayılacağı, hayata rağmen değil de hayatın getirdiklerini kabullenerek geçecek tam 12 ay var önümüzde.
Jüpiter; büyük iyicil, nasıl doğum haritalarında ruhların kadersel planlarında korumasını üstlendiyse; uzayın o derin boşluğunda da, yardımcıları ile birlikte, Dünyamıza yaklaşacak ve tehlikeli olabilecek tüm gök cisimlerine karşı da siper eder kendisini.
Büyük iyicildir o, karmanın çıkış kapısıdır.
Doğum haritalarında yerleştiği bölgeyi ve uzanabildiği her alanı korur, kollar, bereket getirir.
Ancak diğer taraftan bu kollama, bu bereket, bu büyütüp besleme her zaman yarar getirmez. Her şeyi büyütür  Jüpiter. Görevi budur çünkü, büyütmek, genişletmek, bereketlendirmek. Bunlardan derslerimizi almak da biz insanlara düşer her zaman olduğu gibi. Jüpiter’ in her zaman her koşulda yararlı ve istediğimiz konuları büyüteceğini düşünürüz nedense. İnsanlığa ait o anlaşılmaz ego ve özel hissetme ihtiyacı burada da gösterir kendisini. Sanki Jüpiter sadece bizim istediğimiz konuları bereketlendirip önümüze getirecek gibi. Böyle olmayacak. Jüpiter de diğer bütün planetler gibi istediğimizi değil, ruhumuzun gelişiminde ihtiyacımız olan konuları getirecek.
‘’Her zaman havai fişekler patlatarak gelecek ve hayatımızı dev bir partiye çevirecek. ‘’ Ne hoş…
Jüpiter yargıçtır, bilgedir. Öğretir, gösterir ama yargılar da aynı zamanda. Her burçta etkisi farklıdır elbette.
Geçtiğimiz bir yılda Kova burcunda iken nasıl sonsuz özgürlük getirmediyse, önümüzdeki bir yıllık süreçte de Balık burcunda sadece insanların istediği bereketi, bolluğu getirmeyeceğini öncelikle kabul etmeliyiz. Kova burcundaki yolculuğu boyunca bireysel olarak neler yapabiliriz, toplulukların içinde yalnızken kendimizi nasıl ifade edebiliriz, nasıl iletişim kurabiliriz, birbirimizi ve dünyayı anlamak için hangi yeniliklerden faydalanabiliriz bunları anlatmadı mı?
 Klasik anlatımla yenilikçi, kalabalıkların içinde olmayı seven, tüm inanç ve felsefelerden özgürleşmek diye yorumlayabiliriz Jüpiter Kova’ yı. Ama bu geçişinde bütün bunları bol kepçe dağıtarak değil, kaşığın ucuyla verip geri çekerek anlattı.
Balık burcunda elbette çok güçlüdür, bereketlidir, merhametlidir. Ama merhamet edecek olan Jüpiter değildir. İyiliği, bolluğu, paylaşmayı, merhameti deneyimleyecek olanlar bizleriz. Bu taraftan baktığımızda daha doğru anlar ve yorumlarız, dolayısıyla hayatımızda daha doğru uygulayabiliriz.
Ne kendimizi yok sayacak kadar merhametli, ne başkalarını yok sayacak kadar acımasız…
Bu dengeyi kurmak, bu cümleyi kurmak kadar kolay değil.
Ama imkansız da değil.