YÜKSELEN BURÇ

Bu yazı Doğum Haritası Uzmanı İlknur Kurul tarafından yazılmıştır.
YÜKSELEN BURÇ;  Kişinin doğum anında, doğu ufkunda doğan burcudur  ve  Doğum haritasında 1.evin yöneticisidir. Kişinin yakın çevresini,fiziksel özelliklerini,imajını,kişinin ilk karşılaştığı kişi üzerinde bırakacağınız etkiyi ,doğal savunma mekanizmasını,çocukluk çağlarındaki yaşam koşullarını simgeler. İlk karşılaştığınız kişi üzerinde bırakacağınız etkiyi gösterir. Bunun Güneş burcu ile karıştırılmaması gerekir, çünkü Güneş burcu kimliğimizi, temel yaşamsal isteklerimizi nasıl ifade ettiğimizi gösterir. İkisi arasındaki bağlantı ise, ne kadar sosyal maskemiz mi baskın yoksa kendimizi doğrudan ne kadar ifade ettiğimizin göstergesidir. Burada Yükselen burcun öneminin, herkesin doğum saatinin farklı olmasından kaynaklanır. Haritanın okunmasına da buradan başlanır yani bir nevi, Lokomotif görevi görür, tüm gezegen ve evlere yaptığı açılara bakarak önemi daha da artar.Yükselen burç bulunduğu ev fiziksel bedenimizi, sağlık konularımızı açıklar. Buradan hareket ile  estetik,güzellik,imaj değişimi ile ilgili konulara Yükselen burcun yöneticisi ile ilgili bağlantısına bakılmalıdır.
YÜKSELEN KOÇ: Dinamik,enerji ve atılganlık, meydan okuma ve fethetme ihtiyacı vardır. Hevesleri geçicidir, aklından geçeni olduğu gibi yaşama dürtüsü vardır. Kendini kabul ettirme dürtüsü ona dominant bir yapı verir. Kısıtlanmaya gelemez eğer böyle bir durum varsa agresifleşebilir. Maskülen bir tavır verir. Çok hareket ve telaş içindedir, bunu girişimsel ruha taşır.
Toplum tarafından görülen,Dış görüntü; orta boy ,etli kaslı bir vücut,omuzlar geniş kalça dardır.Bacak boyu bedene göre kısadır.Kavisli uzun burun,sert ve keskin bakışlar, Açık bir alın ve çıkıktır.Yüzde bir iz bulunması olasıdır.
Koç vücutta baş ve yüzü yönetir.
Karşıt burcu Terazi olmasıyla birlikte, bir KOÇ'a ben değil biz demesini öğrenebilme dürtüsü ile ona hayata başka bir bakış açısını getirir.

YÜKSELEN BOĞA:Sağlam,istikrarlı,güvenliğe ve huzura önem veren bir yapıdadır. Güçlü ve sabırlı olması ona dayanıklılık getirir.Acele etmekten ve rahatını bozmaktan hiç hoşlanmaz.Maddi konularda başarı arzusu kendisini güven içinde hissetme gereksinimi ile ilgilidir. Beş duyuyu en çok hissetmek ve hissettirmek isteyen burçtur.Sebepsiz bir inatçılığa sahip olabilirler.
Toplum tarafından görülen,Dış görüntü; orta boylu,tıknaz hatta göbeklidir. Kol ve bacaklar kısa ve tombuldur. En tipik özelliği boyun yokmuş gibidir,kısa bir boyun vardır.Yüz yuvarlıktır,ağız,burun,kulaklar,dudaklar etli ve iridir. Yanakta gamze veya tombulluk vardır.Çene kısadır.Elleri tombul ve etlidir.Yaş aldıkça kilo artar.
Boğa vücutta boyun ,ense ve yutak bölümlerini yönetir.
Karşıt burcu Akrep olmasıyla birlikte, bir BOĞA olarak gerekli içsel dönüşümleri yapabilme cesaretini göstermelidir.

YÜKSELEN İKİZLER; Canlı,konuşkan,dinamik,konuşkan,meraklı,hareketli ve sosyal bir yapıdadır. Yapı olarak çabuk sıkılan ve kendisine sürekli yeni uğraşacak bir şeyler arar. Ticarete yeteneklidir.Hareket ve seyahati sever, Merak hayatının vazgeçilmezidir. Olaylara duygusallıktan ziyade mantık ile yaklaşırlar.
Toplum tarafından görülen,Dış görüntü; Tipik özelliği incelik,uzunluk ve zayıflıktır.Kollar bacaklar uzun,vücudu kemiklidir.Erkekler iri kemikli ve belirgin köşeli,kadında daha zarif ince estetik bir yüz görünür.Eller ve tırnaklar ince ve uzundur. Solaklar genelde bu burçtan çıkar.Yaşlandıkça genç kalabilen burçlardandır.
İkizler vücutta akciğerler,nefes borusu,omuzlar,kollar,eller,parmaklar  ve sinir sistemini yönetir.
Karşıt burcu Yay olmasıyla birlikte, Bir İKİZLER olarak hayatın anlamını keşfetmek,dışsal deneyimleri hazmetmek,iç dünyasını genişletmekle birlikte anlam ve inanç kazanma isteklerinde denge sağlayabilmelidir.

YÜKSELEN YENGEÇ; Son derece geleneksel,domestik,savunmacı,korumacı,sezgileri kuvvetli,algıları gelişmiş,duygusal anaç bir tavır sergiler.Duygularını dışa yansıtmamayı başarması zordur.Kendi yaşamını başkalarınınkilerle karşılaştırıp üretici olmayan çabalara girişir.Onun bu yaşamdaki rolü,kendi duygusal acıları kanalıyla başkalarının acılarını anlamasından geçer.Hafızaları çok kuvvetlidir zeka ve analiz yeteneğini kullanarak çevresine yardım eder.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Kısa boy,yuvarlak hatlar,düşük omuzlar,Renkli göz verebilir,burun kemikli,gözler masum ifadeli,Yanaklar kırmızı olabilir,eller ve ayaklar küçük ve tombuldur.En belirgin özelliği iri göğüslerdir.Kalça yoktur ama karnı vardır.
Yengeç vücutta göğüs, mide ve tüm beslenme kanallarını yönetir.
Karşıt burcu Oğlak olmasıyla birlikte, bir YENGEÇ olarak  öz disiplin,duygularını bilinçli yönlendirerek asıl hedefine odaklanarak hareket ve kendine olan saygısını geliştirme yönünü benimsemelidir.

YÜKSELEN ASLAN; Kendine güvenen,enerjik,yaratıcı,artistik,karizmatik,gururlu,egoist yapıları çok gelişmiştir.Dışadönük gösterişçidir, dış görünüşün güzel ve etkileyici olması onlar için son derece önemlidir.Yüksek enerjisi ve karizmasıyla birlikte doğal bir lider özelliği taşırlar. Artistik yapılarından dolayı hayatı sahne olarak görürler. Takdir almak ve alkışlanma dürtüsü vardır.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Boylu  poslu enine boyunadır.Omuzlar geniş kalça dardır.Kemikleri kalındır,Baş ufak ama saçlar oldukça gürdür.Gözler renkli olabilir,Yakışıklı ve güzel olabilirler ama elleri pençe gibidir.
Aslan vücutta kalp, omurga ve sırtı yönetir.
Karşıt burcu Kova olmasıyla birlikte, bir ASLAN  olarak insanlık bilincini örnek alarak kendi kişisel gösterilerini toplum yararına kullanmasıdır.

YÜKSELEN BAŞAK; Titiz,kontrolcü,mükemmeli arayan,analizci,kuşkulu ve eleştirel bir kişilik sergiler. Detaylara odaklanma ustalığı çok yüksektir. Yapı olarak dürüst ve yapıcı bir karakter sergiler.Temel motivasyonu çalışmak,üretmek ve faydalı olmaktır. Tertipli,düzenli,detaycı ve çalışkan özellikleri ile var olur.
Toplum tarafından görülen,Dış görüntü; İncelik,temizlik ve zariflik bir görüntü sergilerler.Manken ölçülerinde olabilirler,Tenleri koyudur.Cilt pürüzsüzdür.Elleri güzel olur.Diş yapısı düzgündür.
Başak vücutta bağırsaklar ve sinir sistemini yönetir.
Karşıt burcu Balık olmasıyla birlikte, bir BAŞAK olarak mantıktan ziyade sezgilere güvenmeyi öğrenmelidirler.

YÜKSELEN TERAZİ;Zarif,diplomatik ve uzlaşmacı bir görünüme sahiptir.Moda ve sanat konularında doğal bir yeteneğe sahiptirler.İlişkilerde zarif konuşma tarzı sergiler,Kibar ve zevklidir.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Erkekte yakışıklılık, kadında güzellik verir. Yüzleri çok güzel olur. Orta boy verir.Kilo almaya meyillidir.Ovalimsi bir yüz hatları narin ve çekicidir. Yanaklarda ben olabilir. Giyeme düşkündür, kıyafetlerinde uyuma önem verir.
Terazi vücutta, böbrekler ve idrarla ilgili problemleri yönetir.
Karşıt burcu Koç olmasıyla birlikte, bir TERAZİ olarak karar verme kendi istekleri için mücadele etme ve atılganlık özelliklerini benimsemelidir.

YÜKSELEN AKREP: Kuşkulu,kontrollü ve çatışmalara girmeye istekli bir stil getirir. Çekiciliği ve karizması ile insanların başını döndüren bir karaktere sahiptir.İnsanları ve olayları il bakışta teşhis eder ve bu izlenimini zor değiştirir.Hafıza ve sabır duygusu da güçlü olduğundan intikam almayı ve doğru zamanı bekler.Karşısındakinin röntgenini çeker onunla ilgili tüm gerçeği öğrenir ama kendi gerçeğini asla anlatmaz.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; orta veya kısa boyludur. Keskin bakışları vardır gözler ön plana çıkar.Çene belirgindir,yüz hatları keskindir,eller ve ayaklar kabadır.Seksi bir çekiciliği vardır.
Akrep vücutta, seksüel organları,mesane,prostat ve kalın bağırsağı yönetir.
Karşıt burcu Boğa olmasıyla birlikte, bir AKREP olarak sabırlı,sakin tavrından ve bir çaba göstermese  bile yaşamın ona bir şeyler verebileceğini inancını öğrenmesi gerekmektedir.

YÜKSELEN YAY;İyimser,canlı,idealist,bağımsız,iyimser bir stil vurgular.Hayatın gerçekleri ile yüzleşmekten kaçınan bir eğilimleri olduğundan uçarı ve fanatik bir yapıya sahip olabilirler.Olumlu,hevesli ve felsefi bir yapısı vardır.Her zaman samimi ve iyi niyetlidir.  Her türlü maceraya açıktır gezdiği ve öğrendiği her şeyi aktarmak ister.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Uzun boy,ince düzgün bir yapı, geniş omuzlar sportif bir hava sergiler. İleri yaşlarda kadınlarda kalça, erkeklerde göbek oluşumu gerçekleşir. Alın açıklığı vardır.Çil ve ben olabilir.Burnu düzgündür.Bedenlerine göre kollar uzundur.
Yay vücutta, kalça,uyluklarla kan damarlarını yönetir.
Karşıt burcu İkizler olmasıyla birlikte, bir YAY olarak  konuları her yönüyle tarafsız özelliklerini benimseyerek inanç ve felsefelerini insanlara anlatabilmelidir.

YÜKSELEN OĞLAK; İnatçı,saygıdeğer,azimli,soğukkanlı,mesafeli,sorumluluk duygusu en gelişmiş olan burçtur.Sosyal statü onun için çok önemlidir.Hedeflerine sıkı sıkıya bağlıdır.Projelerin ve onların üstüne inşa etmeyi çok sever.Çalışmaktan asla yılmaz.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; orta boy ve hatta kısa bir boy olabilir.İnce kemikli bir yapı.Bacaklar kemikli dizler çıkıktır.Kare el yapısı, çene uzun,bakışlar etkileyici donuk.Soğuk bir güzellikleri vardır.
Oğlak vücutta,dizleri,kemikleri,cildi yönetir.
Karşıt burcu Yengeç olmasıyla birlikte, bir OĞLAK olarak duygularını ifade edebilen yönlerini geliştirmesi ve geçmişi ile barışmasını köksüzlük duygusunu aşması gerekmektedir.

YÜKSELEN KOVA; Objektif,bağımsız,dostça,mesafeli bir yapısı vardır. Kişisel özgürlük alanı onun için çok önemlidir.Toplumsal fayda ve bilgilendirmelere kendini adayabilir.Gelenekleri yıkan bir tavır izler.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Genellikle orta hatta kısa boy, toparlak ama sevimli bir beden,Burun kalkık,dişler muntazamdır.Eller ve ayak bilekleri boğumlu olabilir. Çoğu Kovalar varisle mücadele eder.
Kova vücutta, dolaşım sistemini yönetir.
Karşıt burcu Aslan olmasıyla birlikte, bir KOVA olarak içinden geldiği gibi kendini ifade etmekten ve yaratıcı özelliklerini göstermekten çekinmemelidir.

YÜKSELEN BALIK; Duyarlı,esnek,kolay uyum sağlayan hülyalı tiplerdir.Mistik ve sezgi güçleri yüksektir.Aşırı duyarlı değişken ruh halleri deneyimleyen kolay etki altında kalan bir yapıdır.Hayal güçleri iyi çalışır,sanatsal yetenekleri gelişmiştir.
Toplum tarafından görülen, Dış görüntü; Kısa boylu.Kol ve bacaklar kısa, omuzlar dardır.Ayaklar büyüktür.Ten soluk ve beyazdır.Gözler hülyalı ve baygındır. Yaş ilerleyince kilo kaçınılmazdır.
Balık vücutta, ayakları yönetir.
Karşıt burcu Başak olmasıyla birlikte, bir BALIK olarak detayları gözden kaçırmamalı,analiz yeteneğini geliştirmeli,özeleştiri yeteneği ile kendine bakmayı öğrenmelidir.

İLKNUR KURUL